2/7/07

Αμοιβές Επικουρικού Έργου : Updated Version - Same Shit

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους. Μετά τις ατελείωτες συζητήσεις με τη γραμματεία του Τομέα ΣΜΠΤΥ (στον οποίο ανήκει το Εργαστήριό μου) και τον Πρόεδρο της Σχολής για το πρόβλημα που υπάρχει με το επικουρικό έργο, σήμερα 2 Υ.Δ. από εμάς κληθήκαμε να υπογράψουμε συμβάσεις για τα έτη 2004-2005 και 2005-2006 που αφορούσαν το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του 4ου εξαμήνου (ένας για κάθε ακαδημαικό έτος). Σημειώνουμε τα φάουλ για μία ακόμη φορά, για εμπέδωση:

1. Για ένα εργαστήριο που δουλεύουν περίπου 10 Υ.Δ. σε κάθε εξάμηνο, η σχολή διαλέγει έναν και μόνο. Συνεπώς σε 10 χρόνια περίπου θα έχει ολοκληρωθεί το rotation (ο Τσαμάκης σε ρόλο Μαλεζάνι). Η προυπηρεσία για τους άλλους 9 στον κάδο των σκουπιδιών.

2. Στις συμβάσεις ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά ο αριθμός ωρών και η ωριαία αντιμισθία. Αυτό έγινε για προφανείς λόγους... Λέγεται και μαγείρεμα (Τώρα ο Τσαμάκης σε ρόλο Μαμαλάκη). Και για να μιλήσουμε με νούμερα, το συγκεκριμένο Εργαστήριο αντιστοιχεί σε 1500 ώρες περίπου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της γραμματείας του τομέα, χρεώθηκαν 105 ώρες συνολικά με αμοιβή 6 ευρώ, δηλ. 630 ευρώ. Μιλάμε για ποσοστό 7 % επί του πραγματικού!!! (Η δημιουργική λογιστική σε όλο της το μεγαλείο)

Συμπέρασμα: Το δούλεμα συνεχίζεται... Η αντίδρασή μας προετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς, κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Synadelfoi,

pragmatika den mporo na katalavo giati akomi den ta 'xete spasei ekei sti SHMMY (i sto ergastirio, opos thelete)!

Oute mia apergia? Dokimaste toulaxisto gia ena eksamino apo kathe epikouriko kai na deite zori pou tha pesei! Kai me poikilous tropous: parakalia, prosopikous ekviasmous, apeiles -prin ena mina sti SEMFE se draft kanonismo didaktorikon spoudon apeilousan me diagrafi autous pou tha arnountan to epikouriko kai to mazepsan meta apo kinitopoiisi, xrisimopoiisi foititon, proeidopoiisi gia perikopi ergastirion (empeiria sti Fysiki mpoliki apo tetoia) klp.

Alla eleos! H koroidia exei kai oria, den exete aggiksei akomi ta dika sas?


Evgenia Panagiotopoulou
SEMFE

Κώστας Μ. είπε...

Αυτά λέω και γω γ@μ@ το φελέκι μου...

Τα όρια έχουν αγγιχθεί αλλά δυστυχώς σε 5-10 άτομα..

Το πρώτο χτύπημα πάντως θα έρθει σύντομα (..Σατανικό γέλιο...)

Ανώνυμος είπε...

stin pro-proigoumeni sygklito nomizw metaksi mas to eixame ksanapei to thema tis apoxis. kai genika alla kai eidika stous ilektrologous.

i moni mou epifalaksi einai me to thema ton eksetasewn. diladi kallitera na min epireazei tin diadikasia twn eksetasewn wste na mporoun oi proptyxiakoi na dinoun kanonika. eidika se aytes tis eksetastikes pou itan thema an tha ginoun i oxi.

kata ta alla proteinw apo tin arxi tou epomenou eksaminou (5 noembriou) na ksekinisei kanonika apoxi apo kathe epikouriko ergo

na eiste kala

Αντώνης Γ. είπε...

Αντώνη διάβασα το μήνυμα που έστειλες και στην mailing list και γενικά με βρίσκεις σύμφωνο για την αποχή. Αυτό που χρειάζεται συζήτηση είναι η διάρκεια της αποχής (διαρκείας?) και ο τρόπος προστασίας ατόμων που θα πιεστούν να σπάσουν την αποχή από τους Υπεύθυνους Καθηγητές τους. Αλλά μάλλον αυτά θα τα συζητήσουμε μετά το Καλοκαίρι. Τώρα όλοι οι ΥΔ θα ξεχυθούμε στις παραλίες για να ξοδέψουμε όλα τα λεφτά του επικουρικού έργου που έχουμε πάρει τόοοοοοσα χρόνια δουλεύοντας στο ΕΜΠ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να συνεισφέρω λιγο στη συζήτηση, απο την πλευρά μου ως διδάκτορας και νύν μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μερικά δεδομένα.

1) Οταν ξεκίνησα ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ (οχι διδακτορικό) Γύρω στο 1997 Ελάμβανα γύρω στις 90,000 (με ΙΚΑ) το μήνα οπου έφταναν οριακα για νοικι και επιβίωση.

2) Το (διδακτικό) επικουρικό μου έργο ήταν 2-3 ώρες την εβδομάδα είτε σε εργαστήρια είτε σε παράδοση ασκήσεων.

3) Οταν ξεκίνησα διδακτορικό (μετα απο εξετάσεις οπου ΔΕΝ ειναι δεδομένη η επιτυχία) το μηνιαίο εισόδημα ανέβηκε στις 120,000 (ΜΕ ΙΚΑ).

Μετά τελείωσα το διδακτορικό και πήγα στο στρατο, που ειναι μια αλλη ιστορία.

Θα συμφωνήσω οτι ως πτυχιούχος το εισοδημά μου θα έπρεπε να είναι σαφως ψηλότερο, αλλα δεδομενου του οτι έκανα αυτό που μου άρεσε και μπορούσα να επιβιώσω με αυτά που έπαιρνα, δεν θεωρώ οτι με κλέψανε.

Απο αυτά που διαβάζω για το ΕΜΠ συμπεραίνω οτι σας εχουνε πιάσει κοτσο.

ΑΛΛΑ:

Απο οτι υποθέτω οι περισοτεροι εκει μέσα θελετε ενα διδακτορικο ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.
Ειτε το αξιζετε είτε οχι. 500 Υποψήφιοι Διδάκτορες ειναι υπερβολίκά μεγάλος αριθμός (είναι περι τα 100 phd/year οταν το Π.Κ. δινει αντέ απο ΟΛΕΣ τις σχολες 5-10 το χρόνο).

Για οποιον είναι μαγκας, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιες που κάνουν πορτοκάλια.
Φτηνότερα, και καλύτερα.

Για όποιον θέλει ενα διδακτορικό για να λεει οτι το πήρε ή για να παρει το επίδομα διδακτορικού οταν διοριστεί σε καμιά τεχνική υπηρεσία λυπάμαι που το λέω, αλλά απλά λαμβάνει οτι του αξίζει.

Σε λίγο θα πληρώνετε και δίδακτρα και θα είστε και χαρούμενοι γιατι είστε "Υποψήφιοι Διδάκτορες".

Μετα τιμής και, παρά τα σκληρά λογια, με συναδελφική αλληλεγγύη.

Άγγελος Μισιριώτης.