29/6/07

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΕΜΠ (2) - Τα αποτελέσματα(?)

Η Σύγκλητος άρχισε πιο πρωί τελικά (10 παρά 10) και τα αγαπημένα μας μέλη της Συγκλήτου φρόντισαν να ασχοληθούν με τα θέματα μας πρώτα-πρώτα μιας και δεν υπήρχε εκεί πολύς κόσμος που να μπορεί να αντιδράσει ή να πει πράγματα που δεν θέλουν να ακούγονται.

Τελικά τι αποτέλεσμα υπήρξε?
Το καλό είναι ότι παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη απόφαση του 2005 που προβλέπει αμοιβή 24 ευρώ....Καλό βέβαια, εφόσον αυτό ίσχυε και στην πράξη...Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται

Τα κακά τώρα..
Αφού λοιπόν τα 24 ευρώ σαν αμοιβή ορίστηκαν (είχαν οριστεί δηλαδή από τότε αλλά να είχαμε να λέγαμε), τι θα γίνει από εδώ και πέρα??
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο ΣΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη, πολύ απλά οι Πρόεδροι πρέπει να προσέχουν τι υπογράφουν....Δηλαδή: Ναι μεν η καταγραφή δείχνει Χ ώρες οπότε η αμοιβές θα πρέπει να είναι 24Χ. Όμως το ποσό θα είναι Υ<<6Χ...Οπότε ?
Η "λύση" είναι να αναγράφεται στις συμβάσεις ότι θα γίνουν Υ/24 (πάααααρα πολύ μικρότερο του Χ ) ώρες. Και οι υπόλοιπες ώρες αν έχει τα "cohones" (που λεν και στο χωριό μου) απλά ΔΕΝ τις κάνει ο ΥΔ (δηλάδή παει στο πρώτο εργαστήριο και μετά σχολάει..)...Αλλιώς αν τις κάνει πρόκειται για εθελοντική εργασία - χάρη στον καθηγητή.

Δεύτερο: Σε παρέμβαση που έγινε τέθηκε (ή έγινε προσπάθεια) το θέμα των χρωστούμενων-δεδουλευμένων. Το θέμα προσπεράστηκε από τον Πρύτανη καθώς ένα πρόβλημα όπου δεν υπάρχει προφανής τρόπος λύσης...περνάει στο ντούκου μπας και ξεχαστεί. Προσωπικά για εμένα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ, γιατί ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ! Σήμερα επέλεξα να μην βάλω τις φωνές (καλώς ή κακώς-μάλλον κακώς) απλά θεωρώ ότι το να φωνάζεις μόνος σου χωρίς σχέδιο ή πρόταση σε καθιστά γραφικό και επίσης ακίνδυνο...
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι μπορεί να γίνει με αυτό το θέμα....γιατί όσο το αφήνουμε τόσο "παραγράφεται". Το να μην μιλάει κανένας άλλος εκτός από εμένα ή τον Αντώνη που έχουμε πάρει στο κυνήγι γραμματείες, προέδρους, πρυτάνεις δεν κάνει τίποτα...Το ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΟ....

Υ.Γ. Πολύ πιο πριν από εμας (και Τιμή και Δόξα για αυτό) έχουν ασχοληθεί δραστήρια ΥΔ του ΣΕΜΦΕ και φωνάζουν συνέχεια.
Μήπως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ σε κάποια επόμενη Πρυτανεία με κάποια συννενόηση (μέσα στο Σύλλογο, μεταξύ των σχολών δεν ξέρω πως αλλιώς?) να τεθεί ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ το θέμα με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ και να τους "αναγκάσουμε" να το συζητήσουν?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H alitheia einai oti ta sxolia einai peritta apo ti simerini syzitisi...

Kai tin proigoumeni vdomada apeutheias ston prytani pali tin idia antimetopisi me simera eixame (kai oles tis proigoumenes fores).

Epaneilimmena prosopika exo kalesei to DS tou Syllogou oxi apla na syzitisei, alla na epeksergastei kai tropous kinitopoiisis-diekdikiseis ton xrostoumenon gia olous tous synadelfous (giati den einai thema "SEMFE pou fytozoei", oute "Hlektrologon pou eixan ta project kai den tous eniaze", einai thema aksioprepeias kai diekdikisis stoixeiodon dikaiomaton).

Theoro pos i periodos apla ton syzitiseon kai ton parastaseon diamartyrias (dynamikon i oxi) exei parelthei...

Afiste pou yparxoun kai alla sovarotata themata pou den ta aggizoume...



P.S. Auta tou latinoamerikanikou xoriou sou pou les poly dyskola anaptyssontai (kai malista memonomena)...

P.S.2 Gia ta fucks pou katagrafete exo na kano kapoia sxolia (empeirias, oxi antirrisis), alla den prolavaino tora.

demon cleaner είπε...

Ευγενία, +1 από τη μεριά μου για το σχόλιο σχετικά με ΣΕΜΦΕ και ΣΗΜΜΥ.